05.01.2022 tarihinde, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sibel Hişmanoğlu Konferans Salonu’nda Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından düzenlenen Kariyer Planlama Konferansı; bölümün eski mezunları Arş. Gör. Hakan YÖYEN, Öğr. Gör. Eyüp Alper DURMUŞ, Öğr. Gör. İbrahim Kubilay ŞİMŞEK ve Öğretmen Ali ÇATIK’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferans, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erol SAKALLI’nın açış konuşması ile devam etti. Açış konuşmasının ardından Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 4. sınıf öğrencisi Eyüp Can GÖZÜTOK, katılımcılara önceden hazırlanan soruları yöneltti. Kariyer sahibi olma yolunda yaşadıkları tecrübeleri ve zorlukları aktaran katılımcılar, soru-cevap bölümünde konferansa dinleyici olarak katılan öğrencilerin sorularını yanıtladı. Konferans sonunda Doç. Dr. Erol SAKALLI ve Dr. Öğr. Üyesi Önder SEZER konuşmacılara katılım belgelerini takdim ettiler.

15 Mart 2022